Traditii si superstitii de nunta pe care ar trebui sa le respecti

In ultimii ani, am avut multe ocazii sa-i privesc pe prieteni si pe cei dragi casatorindu-se. Exista mai mult de cateva lucruri pe care le-am invatat despre nunti ca urmare a tuturor acestor evenimente, dar aderarea la unele dintre cele mai comune traditii si superstitii asociate cu nuntile sunt cele mai importante.

De ce? Pentru ca doar asa se intampla ca multi dintre cei care au ales sa ignore acesti pasi aparent nonsensici si uneori aproape comici pentru a ajunge la altar, au platit adesea un pret ridicat pentru nerespectarea acestor obiceiuri stravechi.

Rochia de mireasa

Cu totii am auzit ca este ghinion pentru mire sa vada mireasa in rochia ei de mireasa inainte de ceremonie. Adevarul este ca o traditie veche spune ca este ghinion pentru mireasa sa poarte tinuta completa de nunta inainte de ziua in care isi depune juramantul de nunta.

De aceea, aproape ca nu vezi niciodata o mireasa proband o rochie de mireasa cu tot cu pantofii de mireasa, voalul si toate accesoriile.

Pantofii de nunta

Atat mireasa, cat si mirele ar trebui sa stie ca cei mai superstitiosi dintre noi spun ca este ghinion sa se poarte pantofii de miri si la alte evenimente. Altii sustin ca este, de asemenea, ghinion sa se poarte pantofii inainte de ziua ceremoniei.

Potrivit superstitiei, incaltamintea trebuie sa fie rupta sau arsa candva la scurt timp dupa ceremonie si niciodata daruita nimanui altcuiva. Aceasta traditie a inceput candva la sfarsitul anilor 1800 si a venit probabil de la comerciantii dornici sa vanda pantofi.

Plasarea unei monede (in special o moneda de argint) intr-unul dintre pantofii de nunta este considerata un noroc extrem de bun. Desi acest lucru se aplica mai ales miresei, presupun ca mirele nu are nimic de pierdut incercand si el.

Inelele de nunta

Este considerat extrem de ghinionist sa mergi la cumparaturi pentru verighete intr-o zi de vineri, deoarece aceasta este o traditie de Ziua Vanzarii si un set de inele cu reducere foarte mare este considerat ghinion in general. Este chiar mai ghinion sa porti o verigheta (alta decat cea pe care o incerci) pentru orice perioada de timp inainte de ceremonie.

Stiu de cel putin o multime de ocazii in care fie mireasa, fie mirele si-au purtat inelul (din orice motive), cu ore sau zile inainte de nunta si nu au putut sa-l inlature.

Acest lucru nu numai ca a provocat un disconfort fizic si emotional, dar a sfarsit in cele din urma in argumente care au despartit patru dintre acele cupluri inainte de ziua nuntilor lor. S-ar putea sa existe alte un milion de motive pentru aceste despartiri, dar de ce sa-ti asumi riscul?

Exista si alte lucruri de urmarit cand vine vorba de verighete. Prea desprins si asta ar putea insemna ca un sot sau o sotie s-ar putea indeparta de patul casatoriei, deoarece ar uita intelesul complet al juramintelor lor de nunta.

Prea strans ar putea blestema cuplul intr-o casatorie plina de argumente si lupte care sa scoata ce este mai rau in una sau in ambele persoane. Purtarea inelului pe mana stanga este considerat un noroc. Aceasta traditie se intoarce de secole in care majoritatea lucrarilor au fost facute cu mana dreapta.

In final, ca traditie de nunta se poarta flori din plastic in piept (am vazut aici flori pentru cocarde la preturi destul de bune). Nu stiu care este motivul acestei traditii care se aplica tuturor invitatilor la nunta, dar probabil este un gest de atentie care nu ar trebui neglijat.

In final, putem spune ca traditiile inca se pastreza, superstitiile sunt stiute si pastrate doar de unii, dar important este ca toate acestea completeaza povestea nuntii pentru multi dintre noi.