Tot ce ai nevoie pentru deschiderea unui SRL

In ziua de astazi oricine isi poate deschide un SRL. SRL provine de la cuvintele ” societate cu raspundere limitata”, iar acest tip de formatiune este cea mai populara in Romania zilelor noastre. Desigur, atunci cand va deschideti un SRL nu este neaparat ca acesta sa aiba si un succes imediat, pentru ca, dupa cum foarte bine stim, nu oricine poate rezista in lumea afacerilor. Tocmai de aceea, atunci cand doresti sa deschizi un SRL trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si nu in ultimul rand, sa fii dornic de munca, deoarece la inceput trebuie sa muncesti cot la cot cu angajatii.

Insa pentru a putea deschide un SRL in tara noastra, este necesar sa indeplinesti niste criteria, iar cel mai important dintre acestea este acela ca, in trecut, sa nu fii fost asociat intr- o astfel de formatiune. In cazul in care in trecut, ai fost asociat intr- o formatiune de tip SRL, legislatia din Romania nu iti va da voie sa detii un SRL. De obicei, timpul de infiintare al unui SRL nu ar trebui sa depaseasca de trei zile, insa dupa cum stim, in Romania totul este posibil. Mai ales ca atunci cand doresti sa faci un astfel de lucru trebuie sa te lupti cu birocratia din tara noastra, care este una foarte dificila si care necesita foarte multa rabdare si mult efort psihic. Spun acest lucru in special din cauza faptului ca, in majoritatea dintre institutiile statului cu care vei avea de-a face vei sta la cozi interminabile, lucru care iti va manca foarte mult timp.

Pentru infiintare SRL, vei avea in primul rand nevoie de un nume. Insa pentru acest aspect trebuie sa te asgiuri ca numele ales de tine este disponibil, iar in acest caz se poate apela la ajutorul internetului. Spun acest lucru deoarece pe website- ul Registrului Comertului, oricine poate verifica disponibilitatea unui nume pe care l- a ales pentru firma pe care doreste sa o infiinteze. Daca numele pe care l- ati ales pentru viitoarea dumneavoastra firma este unul disponibil, va ramane sa va ganditi si la inchirierea sau cumpararea unui imobil care sa reprezinte sediul social al firmei pe care o veti deschide. Pentru acest lucru este neaparat nevoie sa incheiati un contract de comodat si actul constitutiv, cu proprietarul de la care veti cumpara sau chiar inchiria imobilul. Trebuie neaparat mentionat si faptul ca, atunci cand doresti sa deschizi un SRL, trebuie sa depui la orice banca, un capital social. De retinut ca acest capital social poate fi chiar si de minim 200 lei, lucru destul de avantajos pentru cei care pe viitor doresc sa isi deschida o societate cu raspundere limitata.

Leave a Reply