Masajul reflexogen si cel anticelulitic, diferente si asemanari

Desi multe persoane aleg sa drept recompensa dupa o saptamana plina de activitati si de munca o sesiune, sau poate chiar mai multe, de masaj, putine persoane dintre acestea inteleg si cunosc de fapt cate tipuri de masaje sunt, care sunt scopurile acestora, in afara de cel evident al relaxarii, si ca masajul poate chiar sa te ajuta sa si slabesti.

Asadar, in acest articol va vom oferi pe scurt cateva detalii despre doua tipuri importante de masaje pe care le puteti obtine de la mai orice salon de masaj din Iasi.
Primul masaj pe care il vom analiza este cel reflexogen, care mai este cunoscut si sub denumirea de reflexoterapie, ea fiind acea parte importanta a reflexogiei. Pentru cei care nu inteleg ce inseamna reflexologia, ea este cea care se ocupa cu tratamentul cu ajutorul masajului a punctelor cheie reflexe dureroare. Cele mai comune puncte cheie reflexe si dureroase sunt spatele, ceafa, extremitatile corpului, cum ar fi mainile, picioarele, insa si cutia craniana si altele.

Masajul reflexogen are mai multe intrebuintari, iar dintre toate acestea vom mentiona doar cateva, si anume cel de a imbunatati si regla circulatia sangelui, insa si circulatia limfatica, de a imbuntati activitatea organelor interne, metabolismul, si de a aduce un plus pentru sistemul imunitar al organismului. Daca nu sunteti familiari cu zonele reflexogene, acestea sunt acele puncte cheie care se afla ori in zona talpii, ori a gambei, si sunt dovedite a fi strans legate de alte organe interne ale corpului.

Utilitatea acestui tip de masaj este dovedita pentru ca in toate aceste zone reflexe pe care le-am mentionat mai sus pot sa apara depuneri toxice care pot fi cauzate de o multime de lucruri, cum ar fi de exemplu stilul de viata haotic al pacientului, modul de viata si de alimentare a acestuia, starea fizica si psihica, sedentarismul sau lipsa de miscare. Multe dintre acestea sunt foarte des intalnite printre apropiatii nostri, si nu este de mirare ca dintre acestia multi au probleme atat fizice cat si psihice.

Al doilea tip de masaj in iasi pe care il puteti obtine la mai toate saloanele de masaj din Iasi este cel anticelulitic, si dupa cum indica si numele acestuia, este ideal in lupta impotriva grasimilor si a kilogramelor in plus. In comparatie cu masajul reflexogen, cel anticelulitic se preocupa mai degraba cu oferirea de solutii pentru a inlocui aspectul de coaja de portocala a corpului. La mai toate saloanele de masaj din Iasi intr-un masaj anticelulitic se centreaza pe anumite zone locale care sunt cel mai afectate de catre actiunea celulitei. Zonele locale care sunt cel mai adesea afectate de catre actiunea celulitei sunt ori soldurile, fesele si picioarele sau si abdomenul. In plus, pentru a spori efectul reducerii celulitei se mai poate folosi si un tip de crema sau ulei specific.

Leave a Reply