Jobul ideal

jobhuntArunca o privire in interior. Nu se aplica doar pentru locurile de munca ci si pentru angajati. Utilizati conexiunile pe LinkedIn si Facebook sau alte site-uri de socializare pentru a descoperi compania si daca stii pe cineva in interior. Contactele pot fi, de asemenea, in masura sa va ofere o recomandare pentru pozitia dorita.

Interviul functioneaza in ambele sensuri: e la fel de valoros pentru tine ca si pentru compania care iti ia interviul. Fii pregatit sa raspunzi la intrebarile lor si fa-ti o lista cu propriile intrebari. Daca nu esti suta la suta convins de o oferta de loc de munca si nu te-ai intalnit inca cu echipa cu care vei lucra, intreaba daca iti poti intalni viitorul sef si colegii.
Verifica cultura companiei. Jobul suna nemaipomenit, dar nu vrei sa lucrezi pentru companie? Este cultura companiei potrivita pentru tine in acest stadiu al carierei tale? Este prea formal sau prea casual? Cum este structurata organizatia? Exista oportunitati de avansare? Intoarce-te la retelele de socializare pentru a studia problema mai profund.

Asigura-te ca locul de munca este o alegere buna si ca vrei sa lucrezi acolo. Vrei cu adevarat acest job? Vei fi fericit cu el? Iti va stimula cariera? Iti va oferi flexibilitatea sau echilibrul de care ai nevoie? Este salariul cel pe care l-ai asteptat? Daca nu, este negocierea unui salariu mai mare o optiune? Sunt beneficiile angajatilor suficiente pentru nevoile tale? Intereseaza-te si despre programul de lucru, orele suplimentare si posibilele calatorii, daca este necesar. Daca e ceva in legatura cu locul de munca sau cu pachetul de compensare care te face sa te gandesti de doua ori, este momentul sa actionezi inainte de a accepta oferta.

Leave a Reply