Infectii ale urechii la caini

Infectiile urechii pot face cainele sa scuture puternic capul sau sa se scarpine in aceasta zona foarte puternic. De multe ori, din urechi apar scurgeri sau alte mizerii. Infectiile urechii pot fi ca o mancarime sau pot fi chiar dureroase, iar daca nu sunt tratate la timp, atunci pot cauza neplaceri majore.

Daca animalul prezinta semen serioase ale unei infectii la ureche pentru mai mult de o zi sau doua, nu ezitati sa mergeti la veterinar. Totodata, nu este exclus sa fie vorba despre o alergie. Acasa, puteti preveni infectiile urechilor  prin simpla spalare si curatare frecventa a acestora.

Infectii ale tractului urinar

Si problemele urinare sunt comune cainilor. Din acest motiv, este frustrant sa aveti de a face cu un caine care urineaza mereu pe covor sau pe dusumea, peste tot pe unde apuca. Multi proprietari pun acest aspect pe seama comportamentului inadecvat al cainilor sau al lipsei de pregatire, fara sa stie ca acestia pot prezenta infectii ale tractului urinar. Semnele infectiilor urinare include urinarea inadecvata sau excesiva, starile de sete permanenta sau de letargie. Daca toate acestea va suina familiar, mergeti cu cainele la veterinar, pentru a verifica daca acesta nu prezinta vreo afectiune a cailor urinare.

Vomitarea involuntara poate fi o alta problema, pentru care exista mai multe cauze. Desi nu este un motiv pentru a da fuga la medic, nu este niciun motiv pentru care acest simptom trebuie ignorat. Vomitarea poate fi un semn al unei toxiinfectii, al unui blocaj gastrointestinal sau al unei altei boli serioase. Asa ca tratati cu atentie si acest aspect.

Leave a Reply