Fumatul si problemele dentare
Un numar destul de mare de probleme dentare pot fi asociate cu utilizarea tutunului. Cei mai multi dintre noi stiu ca fumatul este rau pentru sanatate, dar stiati ca fumatul este, de asemenea, o contributie majora la multe probleme dentare? Tigarile nu sunt singurele produse vinovate. Toate formele de tutun, inclusiv trabucuri, tutun fara fum si conductele de apa a narghilelor prezinta probleme de sanatate dentara. Iata cateva detalii de la acest cabinet stomatologic din Bucuresti.
Consumul de tutun
– creste foarte mult riscul de cancer oral, o boala care progreseaza rapid si poate cauza decesul
– creste riscul de boli gingivale, una dintre principalele cauze de pierdere a dintilor la adulti.
– poate incetini vindecarea dupa proceduri de chirurgie orala, cum ar fi extractiile dentare.
– poate deteriora tesutul si cauza indepartarea gingiilor, lasand radacinile dintilor expuse. Acest lucru ar putea creste riscul de carii si cauza sensibilitate la cald sau rece.
– poate provoca respiratia urat mirositoare.
– provoaca pete pe dinti care nu pot fi indepartate prin periaj regulat.
– poate provoca o acumulare de tartru care ar putea necesita curatari dentare mai frecvente.
Tigarete si trabucuri
Acestea contin si mai multe toxine asociate cu cancerul. Iar inhalarea nu scade riscul de probleme dentare. Stiati ca mai multa nicotina se gaseste in unele bauturi si tuttun de mestecat decat in tigari? Produsele din tutun fara fum contin, de asemenea, toxine nocive asociate cu cancerul. In conformitate cu asociaiile dentistilor, cel putin 28 de substante chimice cauzatoare de cancer au fost identificate in produsele din tutun fara fum.
Narghileaua
Fumatul de narghilea prin intermediul unor conducte de apa a devenit popular in unele zone in ultima vreme. Din nefericire, apa din conducte nu filtreaza toate toxinele daunatoare.
Cum sa renuntati la tutun
Renuntatul la fumat si la alte forme de tutun de acum poate oferi beneficii de sanatate pe termen lung. Daca doriti sa va lasati dar nu stiti cum, discutati cu medicul dumneavoastra despre cum va poate ajuta. In plus, gasiti si pe site-urile de specialitate ghiduri de renuntat la fumat, care ofera sfaturi si informatii de foarte mare ajutor pentru a va ajuta in acest demers.
Efectele fumatului asupra sanatatii generale si starii globale de bine sunt infricosatoare. Peste 4.000 de elemente chimice au fost identificate in tigarete, dintre care 200 sunt otravitoare.
Cancerul pulmonar si BPOC sunt boli evidente care vin in minte oricui atunci cand ia in considerare riscul de sanatate asociat cu obiceiul. Dar stiati ca fumatul este, de asemenea, o cauza majora a bolilor parodontale? Cum duce acest obicei la aparitia halitozei, va intrebati? Fumul produs dintr-o tigara este inhalat in plamani si apoi expirat prin nas si gura. Acest lucru duce la un efect imediat asupra respiratiei, deoarece substantele chimice si reziduul din fum ramane in gura si in caile respiratorii. Utilizarea continua de tigari contribuie la afectiuni gingivale, o cauza majora a respiratiei urat mirositoare.