Folia de protectie, vitala pentru orice telefon

In acest moment atat pe piata romaneasca cat si pe piata mondiala se gasesc fel si fel de tipuri de folii de protectie. In lume exista sute de producatori de folii de protectie, insa majoritatea dintre ei fabrica produse de acest fel de slaba calitate, care de obicei in cateva luni de utilizare isi pierd proprietatile.

In tarile asiatice, precum China si Coreea sunt foarte multe firme care produc folii de protectie, dar majoritatea dintre ele sunt puse sub semnul intrebarii din cauza calitatii lor scazute.
O companie care produce folii de protectie de buna calitate si care se regasesc pe husetari.ro este CPFilms Inc., care isi are sediile in Anglia si Sua, aceasta producand foliile LLumar. Aceasta companie este si membru EFWA (Asociatia Europeana a Foliilor pentru Geamuri).
Una din cele mai utilizate folii de protectie pentru telefon este folia perfect transparenta, ea fiind realizata cu tehnologia-nanomemorie, care confera nu numai o textura subtire a acesteia, ci da si o mai mare flexibilitate si maleabilitate, aplicandu-se mult mai usor. Acest tip de folie vine cu trei niveluri pentru protectia telefonului, acoperind ecranul, partea din spate a telefonului sau chiar intreg telefonul. Acest tip de folie este invizibila si este taiata cu precizie, ea putand fi indepartata usor de pe telefonul mobil.

Alt tip de folie pentru telefoane este folia de protectie clara, care are o grosime de doar 0,2 milimetri. Aplicarea acesteia pe telefonul mobil se face cu apa si sapun, lucru care poate duce la formarea de bule de aer sub ea. Si acest tip de folii sunt invizibile, ele fiind create pentru a rezista la ingalbenire.
Mai exista si acoperirile poliuretanice de protectie, care nu sunt menite sa protejeze doar ecranele, ci si imbunatatesc ecranele care au zgarieturi.

Cele mai interesante sunt foliile pentru protectia vietii. Aceste folii au rolul de a innegri ecranul aparatului atunci cand acesta este privit de la un unghi mai mare de 30 de grade. Dar tehnologia a avansat atat de mult incat s-au creat folii de protectie care va ajuta sa vedeti ecranul intr-o lumina puternica, acestea purtand denumirea de folii anti-orbire.
Nu cu mult timp in urma au aparut foliile ultratough adaptabile cu o husa de Samsung Galaxy S3. Acestea sunt mai groase si mai durabile si sunt aplicate pe suprafata telefonului cu un gel de pulverizare si sunt tratate cu un agent antimicrobian.

Este recomandat ca pentru aplicarea oricarui tip de folie pentru telefon sa se apeleze la un montaj profesional, iar montatorul sa fie autorizat pentru montarea foliilor.  Cat despre cumpararea unei folii de protectie de calitate, aceasta trebuie cumparata doar de la o firma cunoscuta in acest domeniu si care respecta standardele europene EN410 si EN673. Garantia sa  trebuie sa fie asigurata tot de catre producatorul de la care cumparam acest produs.

Leave a Reply