Dressingul, varianta moderna a clasicelor dulapuri
Un dressing care sa inlocuiasca nevoia de dulap clasic este o varianta moderna si inedita pe care o adora in special femeile. Este ca si cand spatiul dedicat articolelor vestimentare merita sa fie mai generos, permitand ca ritualul de imbracat, de alegere a hainelor de zi cu zi sa implice o abordare eleganta.
Un dressing este cu atat mai dorit, cu cat poate fi adaptat oricarui tip de spatiu. In prima faza te gandesti la acesta ca si cand ar fi o camera, necesitand spatiu generos. Datorita faptului ca dressing-urile pot fi realizate la comanda, totul va fi realizat conform dimensiunilor disponibile. Ca o completare, la capitolul usi acestea pot fi practice, variante utile care sa se plieze si in spatii mai restranse.
Repere pentru alegerea unui dressing
Daca vei cerceta piata iti vei da seama ca este mai avantajos sa realizezi un dressing pe comanda. Acest lucru iti va permite sa exploatezi fiecare spatiu, oricat de mic. Un dressing implica si rafturi si sertare si astfel orice colt de camera poate fi inclus in constructia acestuia. Ca reper, ai nevoie de cel putin 60 de cm adancime a acestuia.
Aspectul unui dressing este dat in mare parte de sistemul de inchidere. Vei dori poate usi glisante dressing, intrucat acestea nu au nevoie de spatiu pentru a se deschide.
Acestea se imping efectiv, pe sina, sunt elegante si implica miscari mai eficiente decat clasica idee de usa cu maner care se trage. Acestea se pot integra in orice tip de decor al camerei si pot fi alese dupa preferinte – tip de material folosit, culori, textura etc.
Usile glisante ofera o solutie optima, ce pleaca pur si simplu de la o nevoie. Acestea pot include spre exemplu o oglinda, un truc care da impresia unui spatiu mai mare. Pot fi mate sau lucioase, in culori tari, iar pentru a masca prezenta dressingului pot avea aceeasi culoare ca peretii, fiind asadar usor camuflat in peisaj.
Accesorizarea este si ea importanta, dictand in cele din urma ceea ce tine de functionalitatea spatiului. Sunt preferate asadar barele pentru sustinerea hainelor pe umerase, rafturile, sertarele si nu numai. Compartimentarea tine cont si de tipul de lucruri ce urmeaza sa fie depozitate aici. Spre exemplu, pentru zona de umerase este necesara o inaltime de 1,70 m, pentru ca rochiile, paltoanele sau orice va fi plasat aici sa nu atinga podeaua.
Tot la partea de accesorizare se poate include si ceea ce tine de iluminat. Eficienta acestui sistem este un aspect practic pana la urma. Pot fi preferate ledurile sau spoturile, cu actionare manuala, individuala sau un sistem ce se aprinde automat la deschiderea dressingului.
Dressingul este menit sa ofere ordine, organizare si sa reflecte stilul practic in care proprietarul are parte de toate lucrurile la indemana. Executia acestuia pana in cele mai mici detalii presupune a gandi dorintele si preferintele vizuale astfel incat acestea sa contureze cum trebuie sa arate dressingul. Conteaza insa sa cereti si parerea unui specialist, astfel ca cel care va proiecta un dressing vine cu o completare avizata.