Dispozitive smart pentru confortul termic din casa ta

Reglarea temperaturii optime din locuinta se poate face mai usor prin termostate. Aceste dispozitive permit setarea temperaturii si mentinerea acesteia in functie de cum este programat, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa o reglezi manual cu fiecare schimbare a temperaturii interioare.

Poti alege utilizarea unui termostat ambiental deoarece in afara faptului ca iti usureaza munca, acesta mai prezinta avantajul reducerii consumului pentru incalzire.

De cate ori se activeaza centrala, aceasta prezinta un oarecare consum. Prin termostatele ambientale, temperatura este pastrata in mod constant si centrala sau sistemul de incalzire nu porneste frecvent.

In ultimul timp o mare parte din persoane opteaza pentru termostatul digital sau smart. Acesta poate prezenta un pret usor ridicat fata de dispozitivele mecanice, in schimb este precis si exista varianta wireless care ofera mobilitate pentru orice camera.

In functie de tipurile de termostate ambientale vizate, acestea se pot aseza in orice camera, cu conditia sa nu fie aproape de o sursa de caldura directa pentru a nu influenta functionarea.

Pentru a atinge un nivel de randament bun, dar si pentru a tine pasul cu ideile moderne, inovative ce se orienteaza in special dupa un consum redus, echipa Bricolaj Market recomanda aceste dispozitive in completarea unor sisteme de incalzire moderne.

Termostatele ambientale prezinta o functie dubla deoarece se pot utiliza atat pentru sistemele de incalzire, cat si pentru cele de racire.

Ce sa urmaresti cand achizitionezi un termostat?

Un aspect important in ceea ce priveste caracteristicile unui astfel de dispozitiv este in primul rand histereza care inseamna diferenta de temperatura dintre cea setata si temperatura ambientala. Aceasta diferenta este indicata de specialisti pentru un randament optim si e de dorit sa fie mai mica de 2 grade.

Sensibilitatea poate fi un alt punct pe care il poti urmari, deoarece aceasta arata precizia dispozitivului si se masoara tot in grade. Sensibilitatea unui termostat poate fi de un grad sau de jumatate de grad pentru modele recomandate de specialisti.

Ca tip de alimentare, poti alege ce anume se potriveste pentru modul de dispunere a sistemului electric, implicit al prizelor si anume un termostat ce poate fi alimentat la priza sau cu baterii.

Stilul modern si termostatele wireless

Termostatele programabile, dotate cu un ecran LCD se afla printre tipurile moderne ce se incadreaza in decorul casei ca un accesoriu util si cu un design elegant. Acestea dispun de programe multiple, inclusiv pe zile ale saptamanii sau interval orar. Meniul poate fi intuitiv in functie de model, dar majoritatea sunt usor programabile.

De exemplu poti sa programezi un asemenea termostat in functie de cate ore petreci in locuinta. In acest caz poate reprezenta un avantaj in ceea ce priveste costurile pentru facturi fara sa iti mai faci griji sa opresti manual incalzirea, pentru ca ulterior sa o pornesti si sa dureze o perioada de timp pana se ajunge la acel confort termic ideal.

In categoria din magazinul specializat in articole de bricolaj – si anume Bricolaj Market – poti regasi diverse modele de termostate si controlere de la diverse firme consacrate precum Salus, Herz, Armaturen sau Honeywell. In ceea ce priveste controlerele care functioneaza pe ideea de automatizare programabila, poti sa te orientezi catre firma Ferolli, renumita pentru articolele vizand instalatii termice.