Diferenta dintre calculatoare second hand si refurbished

PC_DUAL_COREIn ceea ce priveste dinamica schimbarilor care apar de la luna la luna, iar in unele cazuri chiar de la saptamana la saptamana, industria tehnologiei este probabil una care se afla mereu in capul listei privind acest aspect. Cu produse care apar zilnic din categoriile de componente, periferice, gadget-uri, telefoane mobile si multe altele, devine foarte greu a alege unul dintre acestea si poate chiar a cumpara unul, intrucat marea majoritate a produselor abia aparute au un pret exorbitant, insa acest factor nu impiedica pe multimea de impatimiti ale gadgeturilor si tehnologiei din a isi achizitiona ultimile produse in materie de IT si tehnologie.

Insa mai exista si oameni care nu isi permit sa isi cumpere ultimile telefoane, placi video, ebook-uri ori calculatoare, si prefera sa se orienteze catre piata produselor second hand, unde au posibilitatea de a cumpara acelasi produs la un pret de chilipir. Asadar, de unde putem sa cumparam calculatoare second hand, si cum putem alege dintre multimea de magazine atat online cat si offline care comercializeaza astfel de produse?  In primul rand, la un simplu “search” pe un motor de cautare vom obtine cateva mii de rezultate, iar acest lucru nu va vine in ajutor, insa va putem oferi cateva sfaturi in vederea reducerii acelei liste la doar cateva.

calculatorOrientati-va la perioada de garantie oferita pentru calculatoarele second hand, cu cat este mai mare, de exemplu 12 luni, cu atat este mai bine. In acelasi timp, daca nu doriti un calculator second hand, ci vreti mai degraba unul refurbished, orientati-va spre acele magazine care ofera o perioada de garantie mai mare de 2 ani de zile, poate chiar 3, si verificati daca exista posibilitatea de a extinde perioada de garantie si mai mult, precum si daca este posibil sa returnati produsul daca intampinati anumite defecte in timpul utilizarii. Marea majoritate a magazinelor de IT care comercializeaza calculatoare second hand si se respecta, vor oferi in medie un an de zile garantie pentru calculatoarele second hand, trei ani de zile pentru cele refurbished si posibilitatea de a returna produsul.

In cazul in care nu sunteti familiarizati cu termenul de refurbished, si nu intelegeti ce inseamna sau care este diferenta dintre un calculator second hand si unul refurbished, atunci poate ca ar trebui sa stiti ca un calculator refurbished este reconditionat dupa ce a fost folosit scurt timp, cum ar fi de exemplu, ca exponat la un magazin, sau dupa ce a fost returnat de catre un posesor din diverse motive, fie ca nu ii placea faptul ca ventilatoarele faceau prea mult zgomot, ori ca avea o pata pe unitatea centrala. Calculatoarele refurbished sunt reconditionate in sensul ca le sunt inlocuite acele componente defecte sau chiar este realizat un upgrade cu componente mai bune.

Leave a Reply