De cand a aparut SEO si cum a evoluat?

De la mijlocul anilor 1990, webmaster-ii si furnizorii de continut au inceput optimizarea site-urilor pentru motoarele de caturare. Initial acestia adaugau pagina, sau URL-ul la motoarele de cautare, acestea trimiteau un „paianjen”(„spider”) pentru a se „tari” („crawl”) prin pagini, pentru a extrage legaturi catre alte pagini si in final pentru a returna informatiile de pe o pagina pentru indexare.

Rolul „paianjenilor” este copierea paginii si stocarea pe propriile servere, unde un „indexator” („indexer”) extrage informatii despre pagina, si adauha cuvintele specifice la alte pagini. Apoi au aparut cele doua tipuri de optimizare „white hat” si „black hat”, iar termenul  „Search Engine Optimization”, prescurtat SEO s-a folosit intr-un mesaj spam postat pe Usenet din 26 iunie 1997.

De atunci SEO a devenit din ce in ce mai des folosit pentru a optimiza corect un site si pentru a creste prezenta si vizibilitatea pe motoarele de cautare, atunci cand utilizatorii cauta informatii, anumite servicii si produse, in final crescand numarul de vizitatori si de vanzari.

Prin Smartseopack.com, se imbunatateste activitatea motoarelor de cautare, vizitatorii pot gasi informatii, imagini, produse. Tot cu ajutorul SEO, firmele mici pot concura cu firmele mari, ceea ce duce la concurenta loiala cu investitii destul de mici, apeland doar la o companie care ofera servicii de optimizare SEO.

Exista cateva etape pentru optimizarea SEO, dintre care amintim: analiza si intocmirea strategiei SEO, examinarea profesionala a site-ului, implementarea strategiei SEO, generarea de rapoarte si statistici.

Desigur fiecare etapa are rolul sau pentru reusita totala a SEO. Prin analiza si intocmirea strategiei SEO se intelege identificarea cuvintelor cheie pentru firma respectiva si realizarea unui studiu de piata asupra concurentei si strategiei acestora.

Apoi se examineaza site-ul, adica structura si continutul sau, pentru identificarea erorilor si problemelor de programare care apoi sunt rezolvate de catre specialisti, iar continutul trebuie sa fie analizat din punct de vedere al acuratetei, originalitatii, utilitatii, structurarii in pagini. In etapa urmatoare se implementeaza strategia SEO, prin realizarea corecta a campaniei de Link Building, adica directionarea a link-urilor catre site-ul respectiv.

In final sunt generate rapoarte si statistici, pentru a se afla date despre trafic si cresterea pozitiei in motoarele de cautare prin rapoarte si statistici generate lunar clientilor, pentru a evidentia cresterea de la luna la luna.

Site-ul respectiv trebuie sa ocupe unul din primele locuri in rezultatele motoarelor de cautare, pentru a castiga cat mai multi vizitatori, posibili viitori clienti. Prin statistici se esitmeaza ca 99% dintre vizitatori acceseaza prima pagina din cautari, si 97% doar primele trei rezultate.

Importanta SEO a crescut foarte mult in ultimul timp, pentru ca si piata online s-a intensificat in ultima vreme, pentru ca toate companiile au inteles ca trebuie sa investeasca in promovarea online folosind acestei strategii specifice, pentru a castiga vizibilitate si clienti. Clientii, de asemenea, au inceput sa aprecieze calitatea primelor cautari de pe motoarele de cautare, reducand timpul pe care il petrec navigand pe Internet, pentru a obtine informatiile necesare cele mai corecte. Search Engine Optimization reprezinta o strategie de optimizare a site-urilor de mare eficienta.

 

Leave a Reply