Cum sa va alegeti rochia perfecta pentru banchet

Rochiile sunt cele mai frumoase accesorii vestimentare, pe care orice fata si le doreste in garderoba ei. De aceea, poate, necesita o atentie deosebita si un buget pe masura.

Indiferent ca este o rochie mai simpla ori mai sofisticata de pe DyFashion, ea trebuie sa se potriveasca cu personalitatea dumneavoastra, sa va scoata in evidenta partile frumoase ale corpului si sa le mascheze pe cele inestetice. Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand va decideti sa cumparati o rochie sunt legate de material, model, marime, lungime si culoare.

Materialul

Este bine si recomandat, de altfel, de cei mai renumiti designeri, sa optati pentru matase, atunci cand va cumparati o rochie. Matasea este cel mai fin material, de o calitate superioara. Pretul este, intr-adevar, destul de mare, in comparatie cu celelalte materiale, putand urca lejer pana la 2000 de lei.

Cu toate acestea, matasea ramane intotdeauna favorita designerilor straini. Acestia afirma faptul ca “o investitie buna este intotdeauna costisitoare” si ca “longevitatea necesita resurse de calitate”. O rochie din matase este foarte lejera si confortabila.

Desigur, nu oricine isi permite o astfel de rochie, insa, fara indoiala, exista alte nenumarate materiale la mare cautare, de altfel: bumbacul, satinul sau alte materiale textile pot inlocui matasea, la cele mai multe evenimente. Incercati, totusi, sa evitati materialele sintetice. Pot provoca iritatii, mancarimi, si veti transpira foarte mult.

Modelul

Pentru toate doamnele si domnisoarele, modelul rochiei este cel mai important detaliu. Cu toate acestea, nu de putine ori, ele isi aleg o rochie care nu se potriveste cu forma corpului lor. O persoana inalta trebuie sa isi aleaga un model diferit de cel ales de o fata mai scunda. Tinerele mai plinute nu vor purta aceeasi rochie ca in cazul domnisoarelor mai suple.

Unde vrem noi sa atragem atentia este faptul ca rochiile sunt “cusute” in functie de corpul fiecaruia dintre noi. Altfel spus, atunci cand vrem sa achizitionam o rochie, mai intai o probam (de 10 ori, daca este nevoie) si, in functie de aspectele mentionate mai sus, o cumparam sau nu.

Marimea

De asemenea, la fel de importanta este marimea rochiei. Nu putem sa alegem o rochie cu doua numere mai mici, doar pentru ca nu am gasit marimea adecvata. Fie ca este S, M, L sau XL, trebuie sa o probati, intrucat marimea inscriptionata pe eticheta poate sa nu corespunda.

Lungimea

Astfel de rochite de banchet intotdeauna trebuie sa fie suficient de lungi, pentru a nu se transforma intr-unele de club. Nu conteaza ca va acopera picioarele, puteti sa iesiti in evidenta printr-un bust proeminent sau un spate decoltat.

Lungimea denota eleganta, exact de ce aveti nevoie pentru a “straluci” la acest eveniment. Fie ca este banchetul pentru balul Bobocilor ori al Absolventilor, tineti cont de acest detaliu important, pentru a iesi in evidenta si a atrage privirile intr-un mod pozitiv, inclusiv pe cele ale profesorilor.