Cum să-ți învingi teama de căsătorie?

Gamofobia este o afecțiune medicală de tip patologic care se manifestă prin refuzul de a înfrunta responsabilitățile și greutățile unei vieți conjugale. Nu toată lumea are nevoie de consiliere maritală, dar există persoane care consideră că nu își pot lua angajamentul unei căsătorii din cauza unor factori diverși. În general, această fobie este mai des întâlnită în rândul bărbaților decât în rândul femeilor.

Cauzele pot fi numeroase: pierderea independenței și a libertății sau compromisurile pe care le aduce cu sine oficializarea relației. De altfel, eșecul unei relații anterioare sau o experiență neplăcută din copilărie (de pildă, divorțul părinților) pot afecta această decizie, în aceeași măsură.

O căsătorie îndelungată, rezistentă la intemperiile vieții se întemeiază pe înțelegere, încredere, loialitate, respect reciproc și, nu în ultimul rând, iubire.

Dacă ai o relație frumoasă în care vă iubiți și vă înțelegeți bine, dar îți este teamă să faci marele pas, ar trebui să consulți câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți înfrângi frica de căsătorie.

Mic ghid util pentru alungarea burlăciei

Nu ești sigur că vrei să renunți la burlăcie? Căsătoria nu înseamnă renunțarea la libertate, ci pur și simplu, o legătură între două persoane care învață să trăiască împreună, să împărtășească împreună momente fericite și momente mai puțin fericite. Viața ne învață că cele mai frumoase relații se clădesc cu sacrificii și cu multă răbdare.

În general, frica de căsătorie nu se manifestă prin refuzuri categorice, ci prin amânarea momentului decisiv, iar, în acest caz, amânarea acționează ca un mecanism de apărare psihică.

  1. Nu mai amâna! Viața este scurtă și fiecare clipă este prețioasă. Deși este un angajament serios, nu ar trebui să te sperie. Alege un moment special, unic și adresează-i marea întrebare. Nu trebuie să te temi de un refuz, dar nu trebuie nici să forțezi lucrurile. Dacă îți împărtășește dragostea, va accepta cererea în căsătorie.
  2. Autoanalizează-te! Introspecția este o tehnică foarte importantă prin intermediul căreia poți afla care sunt motivele care te îndepărtează de căsătorie. Elimină toate acele gânduri negative care induc teama și capătă încredere în propriile tale forțe de a depăși orice obstacol. Înlocuiește gândurile negative cu altele pozitive și gândește-te că omul este o ființă ușor adaptabilă și sociabilă!
  3. Fii deschis cu partenera ta! Nu de puține ori ai auzit afirmația: „Comunicarea este cheia”. Într-adevăr, într-o relație, piatra de temelie este comunicarea sinceră și deschisă, iar ea ajută foarte mult. Vorbește-i deschis și mărturisește-i temerile tale.
  4. Apelează la un psihoterapeut! Vorbește cu un specialist care te poate îndruma să descoperi cauzele care determină frica de căsătorie.
  5. Cumpără-i un inel deosebit! Inima unei femei se cucerește treptat prin gesturi mărunte, pline de tandrețe și iubire. Dăruirea unei bijuterii tradiționale constituie una dintre cele mai îndemână modalități prin care îți poți arăta afecțiunea față de ființa iubită, mai ales într-un moment special ca logodna.

Alege un inel frumos, cu pietre prețioase, pe care să îl dăruiești cu drag viitoarei tale soții. Dacă te-ai hotărât să-ți înfrângi temerile cu privire la căsătorie, dar încă nu ai găsit inelul potrivit, caută un model care să se potrivească cu personalitatea ei. Mult succes!

Leave a Reply