Cum sa incepeti o afacere de catering in Iasi

Daca sunteti din Iasi si gazduiti petreceri pentru familie si pentru prieteni de fiecare data cand aveti ocazia, daca sunteti la curent cu tendintele in materie de gastronomie si daca aveti spirit antreprenorial, atunci luati in considerare o afacere de catering in Iasi. Aveti avantajul de a incepe cu un capital mic si a va construi afacerea si a va castiga mai multi clienti.

In primul rand, ganditi-va ce fel de mancare va place sa gatiti. Cateringul, ca orice alta afacere trebuie sa-si traga radacinile din interes si pasiune. Luati in considerare mai multi factori pe care trebuie sa va concentrati atunci cand va dezvoltati afacerea. Daca va place sa faceti sandwichuri, tarte, salate sau alte tipuri de meniuri care sunt servite pe durata zilei, atunci poate ca vreti sa va modelati afacerea pe servicii axate pe masa de pranz. Astfel ca puteti contracta pranzuri de afaceri, ceremonii de zi si multe latele. Daca va place sa coaceti si sa faceti prajituri si fursecuri, atunci axati-va numai pe deserturi. Acest lucru va limita numarul de clienti care va vor angaja insa veti avea mai putin echipament de cumparat.

Pasul doi pentru a creea o afacere de catering in Iasi este sa creati un meniu. Daca faceti acest lucru, veti descoperi cat spatiu aveti nevoie in bucatarie, ce aparatura trebuie sa instalati si cat trebuie sa suporati din punct de vedere financiar. Incercati sa aveti o varietate de elemente de meniu pentru a satisface diferite gusturi. Chiar daca sunteti specializati pe o anumita bucatarie sau tip de mancare, asigurati-va de faptul ca meniul dumneavoastra este atragator pentru mai multe gusturi. De exemplu, daca oferiti foarte multa mancare picanta, asigurati-va ca aveti si feluri mai putin picante. De asemenea, luati in considerare mancarea pentru vegetarieni care nu consuma produse animale si carne.

Daca incepeti afacerea de catering cu livrari la domiciliu in Iasi, mai mult ca sigur ca nu veti fi lasat sa gatiti in bucataria de acasa. In concluzie, trebuie sa va gasiti un spatiu potrivit pentru o astfel de activitate. Acest spatiu trebuie sa aiba instalatii sanitare corespunzatoare, sa aiba incaperi separate pentru produse si camere frigorifice . Apoi, este nevoie de echipament industrial care, de regula, este mai scump decat cel folosit in propria bucatarie. Bazati-va echipamentul pe meniul ales de dumneavoastra. Spre exemplu, daca cele mai multe preparate ale dumneavoastra sunt preparate prin coacere, atunci instalati cel putin doua cuptoare. De asemenea poate fi nevoie sa instalati mai multe chiuvete pentru a face munca de pregatire mai eficienta, in special daca planuiti sa angajati oameni.

In concluzie, o afacere de catering in Iasi nu este foarte usor de pus pe roate. Este nevoie de multa munca, daruire si perseverenta pentru a va forma o retea de clienti pentru ca afacerea dumneavoastra sa infloreasca.

Leave a Reply