Cum reușești să slăbești cu ajutorul unui curs de yoga pentru începători

Relația mea cu mâncarea este una de tipul „love&hate relationship”. Adică am perioade în care mă simt încrezătoare și pot echilibra jobul cu mâncatul sănătos, fără excese, urmate îndeaproape de perioade de mâncat necontrolat, în care la fiecare masă mănânc mai mult decât am nevoie și ajung să mă simt, mai apoi, balonată și indispusă.

Am ținut tot felul de diete, însă ceea ce nu mi-a plăcut niciodată a fost faptul că, inevitabil, știam că voi ajunge la punctul 0, acela de a mă îngrașă la loc și de a relua cercul vicios cu dieta.

După mai multe încercări eșuate de-a lungul anilor, mi-am dat seama că trebuie să fie vorba mai mult decât despre ceea ce mananc.

Și am început să caut alternative pentru a slăbi altfel.

Așa am ajuns la Veronica de la Nirvana Yoga, profesoară de yoga și technician nutriționist în cadrul Studioului Nirvana Yoga, din București, Sector 2.

Am sunat-o și i-am povestit un pic din istoria luptelor mele cu kilogramele în plus.

Întrebarile pe care mi le-a pus în acea prima conversație mi-au dat de înțeles că, de data asta, lucrurile vor sta diferit.

M-a întrebat așa:

 • Dacă simt/urmăresc senzația de foame și cea de sațietate.
 • Dacă sunt stresată, dacă iau mesele la ore regulate și dacă fac snacking între.
 • Dacă episoadele de mâncat necontrolat sunt ceva învățat în familie, sau le-am dezvoltat de-a lungul timpului ca răspuns la nevoile mele emoționale.
 • Dacă am o minte activă, cu multe gânduri și gânduri negative.
 • Dacă fac vreo formă de mișcare și dacă am parte de relaxare mentală.
 • Dacă mă observ în timp ce mănânc și dacă observ tendințele alimentare din timpul zilei.

Gândindu-mă la toate aceste întrebări, mi-am dat seama că nu știu răspunsul la majoritatea dintre ele. Mănânc din inerție, snacking fac mai tot timpul, stresată sunt, dar cine nu este?

Astfel, primul pas, primul obiectiv setat chiar atunci, la telefon, a fost să devin conștientă de mine, în special în relația cu mancarea.

Urma să scriu un jurnal de nutriție pentru 7 zile, ca apoi să ne vedem la prima sesiune de coaching din programul de 4 săptămâni.

Programul stabilit de Veronica a fost urmatorul:

 • 4 sedinte de coaching de nutriție în 4 săptămâni, în care urma să setăm un meniu adaptat la nevoile mele și apoi să lucrăm în îndepărtarea obiceiurilor negative și să le înlocuim cu obiceiuri pozitive.
 • 1 curs de yoga pentru începători, menit să mă relaxeze mental, să mă facă conștientă de mine și să mă învețe cum să mă detașez de gânduri.
 • Încă 6 ședințe de yoga în 3 săptămâni, care să mă ajute să mențin ritmul de relaxare, tonifiere și creștere energetică.

Ce am obținut după primul curs de yoga pentru începători?

 1. M-am relaxat mental. Spre sfârșitul practicii, după exercițiile dinamice, după salutul soarelui și posturile de yoga, vine acel moment minunat de relaxare profundă. Este, practic, o meditație în mișcare prin care înveți să relaxezi conștient tot corpul. Divin! M-am simțit eliberată de tot stresul și tensiunea din corp.
 2. Am dormit bine. Nu știu de cât timp nu mi s-a mai întâmplat să nu mă țină trează gândurile până pe la 1 sau 2 dimineața, sau să nu mă trezesc noaptea, că apoi să nu mai pot adormi la loc. Ce am mai învățat de la coachingul de nutriție a fost că un somn bun mă ajută să slăbesc, deoarece în timpul somnului se echilibrează și hormonii răspunzători cu reglarea apetitului. Dublu câștig.
 3. Îmi simt corpul tonifiat și nu mă simt obosită după practică. Sistemul Nirvana Yoga este bazat pe stimulare și relaxare, astfel, după o sesiune de yoga m-am simțit și tonifiată, și relaxată! Am simțit că îmi pot începe ziua din nou, așa de energică eram după sesiunea de yoga.

Au trecut deja 3 săptămâni de când am început programul de yoga și nutriție.

Am slăbit 3 kilograme, mă simt plină de energie, mănânc mai multe legume și fructe. Îmi face plăcere să mănânc fiecare masă în parte. Am redus snackingul și mă simt minunat!

Pe lângă lecțiile de yoga și coachingul de nutriție, Veronica organizează și Ateliere de Gătit, unde poți învața să gătești rețete noi și rapide.

Ca să afli mai multe detalii despre cursurile ei, o poți suna direct la 0733756897 sau poți vizita www.nirvanayoga.ro la Secțiunea Calendar.

Studioul Nirvana Yoga se află pe Strada Batiște, Nr. 28, București, Sector 2, iar Veronica organizează cursuri de yoga pentru începători în fiecare lună.

Rezervă-ți și tu un covoraș și te vei convinge de beneficiile minunate ale acestui curs!

Leave a Reply