Cum elimini calcarul din apa?

In Romania, in majoritatea localitatilor, apa de la robinet sau cea extrasa prin resurse proprii, precum put sau fantana, are o cantitate de calcar mai mare decat limita admisa.

Exista cateva metode pentru preventie si pentru indepartarea lor. Pentru preventie, cel mai indicat ar fi sa se monteze o statie dedurizare aquapur soft 18. Pentru indepartare, folosim solutii de curatate specifice si pastile anticalcar.

Cum elimini calcarul din apa?

Petele de calcar apar atat pe bateriile din baie si bucatarie cat si pe cazi, pe chiuvete sau pe gresia si faianta dusului. Exista insa si multe locuri in care noi nu o vedem si apa cu calcar face ravagii. Spre exemplu, in interiorul masinii de spalat rufe sau al celei de spalat vase. Insa, cel mai rau este atunci cand avem montata centrala termica de apartament.

Pentru a nu strica centrala este nevoie sa montam o statie dedurizare aquapur soft 18. Astfel, cea mai buna metoda de a scapa de calcarul care se depune si strica centrala este impiedicarea acestuia sa ajunga acolo.

O alta metoda este aceea de a folosi, acolo unde se poate, substante tip pastila sau sare anticalcar. Acest lucru il putem face cu masina de spalat vase si cu cea de spalat rufe sau cafetiera.

O a treia metoda este aceea de a pune apa speciala, dar acest lucru nu il putem face decat cu fierul de calcat sau alte aparate electrocasnice care se preteaza la o asemenea masura.

Ce faci daca deja calcarul din apa a lasat urme?

Cel mai adesea, fara o statie dedurizare aquapur soft 18 care sa ne scuteasca de asemenea probleme per total, nu dupa multa vreme de cand le montam, vedem calcar in primul rand pe bateriile de la baie si pe chiuvete.

Primul pas este sa curatam in permanenta cu o solutie anticalcar si apoi putem sa folosim preventiv un detergent de curatare care sa fie impotriva depunerilor de calcar, nu unul obisnuit.

Cel mai rau este atunci cand apa dura, apa cu calcar lasa urme chiar pe haine si pe corp. In urma folosirii apei dure fara o statie dedurizare aquapur soft 18, apa va usca pielea, folosirea de sapun in exces va avea si efectele ei iar parul nu va avea un aspect matasos.

De asemenea, hainele albe vor capata o culoare spre murdar, spre gri. In acest caz trebuie folositi inalbitori pentru rufe.

Daca se constata ca aceste astpecte sunt destul de grave, este bine sa se faca un test pentru duritatea apei si apoi sa se monteze o statie dedurizare aquapur soft 18. Montarea unei statii de tratare este singura metoda cu adevarat eficienta si care poate da rezultate peste tot, in intreaga casa.

Daca in anumite locuri putem prevenii folosind detergenti si sare speciala, in alte locuri nu. Lipsa unor masuri care sa ne ajute sa eliminam calcarul din apa va duce in primul rand la un consum de energie si detergent mai mari, apoi la costuri de intretinere si mentenanta crescute pentru aparatura ca, in final, desi in mod normal ele trebuiau sa mai reziste, acestea sa cedeze definitiv trebuind inlocuite prematur.

Leave a Reply