Cum ar trebui sa iti reglezi corect temperatura in camera cu ajutorul incalzirii prin pardoseala?

Persoanele care folosesc incalzire prin pardoseala ar trebui sa ia in calcul si automatizari pardoseala 2019 pentru a gasi cele mai bune solutii care sa ii ajute sa economiseasca consumul de energie.

Daca te gandesti ca pe timpul noptii sau atunci cand nu e nimeni acasa pentru cateva ore sa opresti instalatia asa cum faceai de obicei cu caloriferele normale, sa stii ca nu e o idee chiar stralucita. Acest comportament consuma cam tot atat energie cat a economisit instalatia in timpul pauzei si, in general, nu se va vedea nicio economie pentru ca podeaua va stoca mai intai caldura si apoi o va emite in camera.

Persoanele care vor sa se incalzeasca corespunzator cu o instalatie in pardoseala, ar trebui sa faca acest lucru fara intreruperi. Acest lucru este diferit in perioadele mai lungi de neutilizare sau in sisteme de incalzire aflate la suprafata podelei si regula se aplica in special podelelor foarte groase.  In cazul perioadelor lungi in care nimeni nu este acasa efectul va fi clar unul pozitiv.

Daca consumatorii doresc sa foloseasca in mod corespunzator incalzirea in pardoseala, ar trebui sa aleaga, de asemenea, o amenajare interioara care sa se poata potrivi cu incalzirea. Mult mobilier si covoare groase pot interfera cu efectul instalatiei si pot determina ca incaperea sa nu obtina foarte multa cladura. Este posibil sa nu se mai incalzeasca in mod corespunzator camera si confortul va scadea.

De asemenea, este necesara o atentie deosebita in momentul renovarii. Totul depinde in principal de alegerea elementelor de acoperire potrivite pentru pardoseala.

In timp ce instalatia existenta poate fi pur si simplu acoperita cu gresie si alte elemente ceramice, proprietarii de case trebuie sa acorde atentie rezistentei la caldura atunci cand lucreaza cu lemn, material laminat sau parchet triplustratificat.

Daca suprafata este foarte densa si puternica, actioneaza ca o izolatie. Ulterior va dura mai mult timp pentru incalzirea camerei sau uneori incalzirea nu mai ajunge uniform pe podea. In general, materialele nu trebuie sa depaseasca o valoare de 0,15 m²K / W. Daca incaperile nu se incalzesc bine dupa o renovare, se recomanda verificarea instalatiei si analizarea elementelor componente ale podelei.

Statisti vorbind, unul din doi proprietari opteaza in prezent pentru o instalatie de incalzire prin podea. De obicei, este incalzirea in pardoseala cea care castiga, dar si incalzirea prin pereti si tavane este, de asemenea, in trend Avantajul major pentru aceasta schimbare sunt costurile de exploatare care sunt cu aproximativ cu zece la suta mai mici decat cele pentru incalzirea radiatorului.

Exista de asemenea si foarte multe mituri despre incalzirea prin pardoseala, insa utilizatorii nu ar trebui sa tina cont de ele.

Incalzirea in pardoseala face din apartament o zona foarte confortabila pe tot parcursul anului. Potrivit unui studiu al Universitatii din Berlin, incalzirea in pardoseala nu este neaparat mai scumpa decat incalzirea cu radiatoare.

Costurile materiale si ale fortei de munca sunt aproape aceleasi, insa economia pe termen lung se va obtine mai bine cu instalatii prin pardoseala decat cu calorifere clasice.