Chirurgia refractiva te scapa de ochelari – cum si cand este indicata o astfel de operatie

Acum, sa porti ochelari de vedere nu pare sa mai fie un deranj la fel de mare. Din punct de vedere estetic spre exemplu lucrurile sunt imbunatatite si optiunile de rame ii fac pe purtatorii de ochelari putin mai fericiti – daca tot trebuie sa poarte constant ochelarii, cel putin aceste accesorii sa le fie pe plac.

Altii apeleaza la lentile de contact, pentru a evita disconfortul ochelarilor, mai ales in anumite momente sau activitati.

Evolutia medicinii face ca astazi sa putem vorbi despre o solutie sigura si cu rezultate imediate pentru a recapata vederea clara, corectand problemele de genul miopiei, hipermetropiei sau a astigmatismului.

Vorbim despre chirurgia refractiva corneana laser. Despre aceasta putem intelege mai bine si accesand pagina medoptic.ro, site oficial al clinicii Medoptic din Suceava.

Operatia ce te scapa de ochelari, realizata in cadrul clinicii Medoptic

Important de precizat ca in cadrul acestei clinici regasim nu doar o echipa de medici dedicati si specializati in domeniu, ci si aparatura de ultima generatie. Un echipament unic in tara ce permite interventii no touch asigura pacientilor standarde inalte privind actul medical.

TransPRK este echipamentul ce opereaza ochiul uman in timp foarte scurt, de cateva secunde. Pacientul este constient, dar nu simte durere, ci mai degraba un disconfort. Totodata, gratie acestor metode si abordari moderne operatia este una usoara si cu recuperare rapida.

Indrumari preoperatorii

Medicul specialist care consulta si diagnosticheaza mai intai de toate va oferi toate indicatiile necesare privind pregatirea pentru operatie. Pacientul este evaluat din punct de vedere medical, ii este recomandat sa renunte la lentile o perioada. In ceea ce priveste setul de analize preoperatorii, acestea pot fi realizate in cadrul aceleiasi clinici – vorbim despre analiza fund de ochi, de testarea filmului lacrimal, de presiune intraoculara, printre altele.

Inainte de operatie nu sunt masuri exagerate de avut in vedere. Cat despre interventia in sine, aceasta va avea loc in camp steril. Corectarea dioptriei in sine dureaza cateva secunde la fiecare ochi, timp in care pacientul priveste o lumina rosie. Primeste la final lentile terapeutice ce vor fi purtate timp de 7 zile.

Este dureros?

Inainte de operatie pot fi administrate picaturi oculare, anestezic topic. In timpul operatiei nu se resimte durere, poate doar jena pentru ca pleoapele sunt mentinute deschise cu un retractor, iar postoperator pacientul poate avea senzatia de lacrimat, intepatura, dar nu de durere. Teama de durere nu este una justificata.

Teama de operatie

Desigur, operatia este optionala. A trece insa de frica unui astfel de episod inseamna un castig mai mare – vedere clara, fara dependenta de ochelari sau lentile, cu efect imediat, pe termen lung. Siguranta pacientului si a inteventiei sunt asigurate de medicii specialisti, de investigatiile preoperatorii si de echipamentul cu laser, de ultima generatie.

Chirurgia refractiva reda normalitate celor care ani de zile au fost purtatori de ochelari.

DISCLAIMER: Informatii oferite de personal avizat, dar pentru ca fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutica. Evitati automedicatia!