Cele mai performante sisteme de navigatie pentru masina ta

Un sistem de navigatie a devenit astazi o necesitate aproape pentru orice posesor de masina. Nu este obligatoriu sa calatoresti in strainatate sau prin tara pentru a avea montat un astfel de sistem pe masina. Chiar daca te deplasezi zilnic prin oras, acest gadget iti este foarte util, cata vreme iti arata nu doar drumul cel mai scurt pana la destinatie, ci si eventualele blocaje ce pot sa apara in trafic, generate de lucrari de reparatii ale strazilor sau diverse avarii la retelele de canalizare, ce pot ingreuna circulatia.

Chiar si in cazul unor evenimente neprevazute, precum accidente sau blocaje la orele de varf, sistemele de navigatie au astazi posibilitate sa-ti reconfigureze traseul, astfel incat tu sa ajungi in cel mai scurt timp la destinatie.

Ganditi-va, spre exemplu, cat de util este un astfel de sistem pentru un sofer de taxi sau pentru cineva care opereaza in serviciile de curierat sau livrari la domiciliu, unde orice secunda de intarziere poate echivala cu pierderea unui client. Din acest punct de vedere, putem spune ca sistemele de navigatie GPS ne usureaza viata cu mult mai mult decat am fi tentati sa credem. Sa vedem insa care ar fi sistemul de navigatie cel mai potrivit pentru tine si ce anume face diferenta atunci cand vorbim de sistemele mai performante.

Inainte de toate, trebuie spus ca orice configuratie pe care o alegem trebuie sa corespunda si modelului nostru de masina. Altfel, degeaba ai dat banii pe un sistem de navigatie GPS performant, daca acesta nu este compatibil cu bordul masinii.

Iar modificarile de acest gen, executate la service-uri specializate, te pot costa o gramada de bani. Din acest motiv, daca esti posesorul unui Opel Astra H, sa presupunem, va trebui sa cauti si un sistem de navigatie Opel Astra H. Acesta se va potrivi perfect in bord, unde mai pui ca vine si cu tot kitul de instalare inclus.

In ceea ce priveste configuratiile, acestea nu sunt lipsite de importanta, daca doresti sa beneficiezi de cat mai multe functiuni si de o navigare usoara pe ecran. In principiu, la achizitia unui sistem de navigatie GPS performant va trebui sa tinem cont de puterea procesorului si de memoria interna instalata.

Astfel, pentru un sistem de navigatie Opel Astra H satisfacator, un procesor de tip Octa Core Cortex, spre exemplu, la 1.6 GHz, insotit de un kit de memorie de 4 GB RAM ti-ar putea asigura o functionare optima, cu o viteza de procesare a datelor si o navigare pe ecran satisfacatoare. In acest caz, trebuie sa stim ca sistemele de acest gen vin inclusiv cu unitati de stocare proprii, la fel ca un calculator. Prin urmare, o unitate de stocare de 64GB, extensibila printr-un slot card sau USB este mai mult decat suficient pentru incarcarea de harti, informatii, muzica sau videoclipuri.

Totodata, asemenea unui calculator, sistemele performante vin cu ventilatoare care sa asigure racirea, in vreme ce sistemele dual-zone iti permit sa te orientezi pe harta si sa accesezi aplicatiile tale favorite prin partajarea ecranului de tip touch screen.