Cele mai des achizitionate piese Bmw

Se spune ca piesele autoturismelor BMW au preturi foarte mari, indiferent despre ce model discutam. Ei bine, in cele ce urmeaza vom discuta pe scurt despre cele mai des achizitionate piese Bmw, si vom vedea cum stau lucrurile de fapt.

De cele mai multe ori, cei care ajung cu autoturismul lor BMW intr-un service auto, au probleme cu sistemul de directie al masinii. Acest lucru este firesc in conditiie in care drumurile din Romania arata ca dupa razboi, si sunt pline de gropi si denivelari.

Din acest motiv, capetele de bara, bucsile sau pivotii sunt piese care se schimba destul de des in cazul autoturismelor BMW, la fel ca si in cazul altor masini.

Daca de exemplu, un capat de bara pentru un model Volkswagen Passat costa 40 de lei, pentru un model BMW 320D exact aceiasi piesa costa 50 de lei. Daca o buca pentru un model Opel Insignia costa 100 de lei, aceiasi piesa poate costa 110 lei pentru un model BMW, deci nu sunt diferente mari de preturi.

Bujiile sunt alte piese auto care se schimba periodic in cazul autoturismelor, asa ca vom discuta si despre ele pe scurt. Problemele de performanta, cum ar fi dificultatea de a porni autovehiculul, acceleratia lenta, ralantii grei si greselile sau intensificarea motorului pot indica faptul ca este timpul pentru bujii noi.

Aceasta este o reparatie ieftina si nu este prea dificil sa inlocuiti bujiile pe cont propriu. Verificati manualul de utilizare pentru a localiza prizele si cautati orice uzura vizibila. Indepartati cu grija conectorii vechi, curatati firele din interiorul terminalului si lubrifiati firele noilor prize inainte de a le instala.

Daca de exemplu o bujie pentru un model Audi A4 costa in jur de 30 de lei, cu siguranta la fel costa si o bujie pentru un model BMW seria 3, asa ca nu exista nici aici diferenta de pret, sau nu exista diferenta semnificativa de pret.

De multe ori masinile BMW ajung in service pentru ca au nevoie de inlocuirea unor piese care fac parte din sistemul de franare. In anumite cazuri sunt necesare doar placute noi de frana atat pentru rotile din fata cat si pentru rotile din spate. Exista si situatii in care sunt necesare si placute dar si discuri de frana noi.

De mentionat si aici este faptul ca daca un set de placute frana pentru acelasi model Audi A4 costa de exemplu 100 de lei iar discurile de frana costa 200 de lei (piese after market), cu siguranta pentru acelasi model BMW seria 3 amintit mai sus in articol, placutele nu ar costa mai mult decat in cazul modelului Audi, asa cum si discurile ar avea un pret apropiat.

Mentionam faptul ca am dat drept exemplu piesele after market care sunt mai ieftine decat piesele originale, insa tot ce conteaza intr-un final este faptul ca piesele pentru autoturismele BMW nu au preturi mult mai mari decat piesele pentru autoturismele altor producatori concurenti, daca discutam despre masini fabricate in acelasi an.

Leave a Reply