Cateva motive pentru care nu trebuie sa folosesti bulleted list in SEO

Cele mai importante zece liste au iesit din trend pe YouTube si pe alte site-uri cu vechime, dar caracteristica culturala a listei numerotate, in general, nu pare sa fi disparut.

In timp ce unii au apreciat aceasta tendinta de disparitie a listelor, se pare ca listele au devenit cel mai popular mijloc de blogging! Pentru a afla cat costa o optimizare seo, intra pe DanBradu.com

Iata de ce listele numerotate sunt de evitat, in mai multe situatii:

  1. Sunt considerate clickbait-uri
  2. Exista ceva inerent gresit cu listele numerotate? Nu. Acestea sunt folosite aproape exclusiv pentru a obtine mai multe clicuri, deoarece scriitorii, bloggerii si comerciantii de continut stiu ca va functiona cu siguranta si ca vor fi citite daca livreaza informatii interesante. Sunt utilizate prea frecvent ca un surogat pentru conceperea unui nou format sau o idee interesanta? Ei bine, da.

Nimeni nu le citeste in acest caz; Ele doar inlatura titlurile. Daca cineva vede un bloc de text, este foarte putin probabil ca vizitatorii sa il citeasca. Folosirea titlurilor in general va functiona mult mai bine decat aglomerarea intr-o lista de acest tip, care s-ar putea sa nu fie citita de catre vizitatori, adica exact ceea ce incercam sa explicam mai sus.

  1. Elementele de pe lista ar trebui adesea consolidate (cum ar fi ultimele doua elemente). Ideile repetitive si informatiile inutile sunt foarte frecvente in listele numerotate. De asemenea, ati observat vreodata cand rubrica in sine contine informatie suficienta si nu este nevoie de mai multe detalii, din cauza formatului trebuie sa mergeti dedesubt pentru a citi lista?

Acest lucru adauga repetitivitate, care mai departe “plictiseste” utilizatorul, acesta nemaicitind listele urmatoare, chiar daca a facut-o pana acum. De asemenea, ati citit vreodata o lista numerotata si v-ati dat seama brusc ca sub-informatiile ar trebui sa aiba o rubrica proprie, separata, deoarece contin idei diferite? Acest lucru nu este tocmai placut pentru cititori.

  1. Numarul real de idei dintr-o lista numerotata, este de obicei complet arbitrar. Cu exceptia cazului in care cineva face acest lucru cu un anumit numar in minte, glumind pe un fel de meta-nivel, sau la cererea unui client, se creeaza pur si simplu o lista de N numar de lucruri, dupa ce a venit cu un numar de idei pana cand se termina la N.

Cu alte cuvinte, nu este nevoie sa cautati in mod cuprinzator ceva, ci doar sa gasiti cateva puncte pentru a gasi informatii intr-un format. Daca nu puteti gasi un numar arbitrar, sunteti de obicei in siguranta cu cinci, sapte sau zece (preferatele pentru listele numerotate).

Ca sa rezumam, intr-un anume context este chiar indicat sa folositi liste numerotate, dar nu oricum. Acestea nu trebuie sa fie prea multe intr-un articol, nu trebuie sa fie complicate sau “aruncate” la intamplare in acel articol, pentru ca nu vor atrage atentia cititorului, acesta va prefera sa le ocoleasca.

Bineinteles, toate aceste lucruri cumulate, vor dauna SEO-ului per total si mai ales pe termen lung, daca nu veti schimba acest trend de scriere.

Leave a Reply