Cand si cum puteti depune plangere impotriva oficialilor guvernului israelian?

In urmatoarele randuri ale acestui articol veti afla ce trebuie sa stiti despre depunerea unei plangeri impotriva birourilor guvernului israelian. Atunci cand au de-a face cu organele guvernamentale si administrative, persoanele sunt uneori afectate. De fapt, se poate intampla ca autoritatile oficiale israeliene sau lucratorii individuali ai statului sa actioneze in afara limitelor lor legale.

Ombudsmanul lucreaza pentru a proteja cetatenii si rezidentii israelieni de deciziile prejudiciabile ale autoritatilor guvernamentale si administrative. Incepand cu anul 1971, controlorul de stat al Israelului a functionat si ca ombudsman pentru statul Israel.

Ombudsmanul primeste si investigheaza plangerile depuse de persoane impotriva autoritatilor publice. Daca o ancheta care urmeaza plangerii impotriva oficiilor guvernamentale israeliene confirma existenta unei probleme in operatiunile unei autoritati publice, controlorul de stat si ombudsmanul ii vor ordona unitatii de audit sa efectueze un audit si sa dea recomandarile sale autoritatii publice.

O plangere poate fi depusa impotriva oricarui organism guvernamental care se afla sub jurisdictia unui controlor de stat. Aceasta include ministerele guvernamentale, cum ar fi Ministerul de Interne al Israelului (Misrad HaPanim), Departamentul de Imigrare in Israel, biroul de control la frontiera, institutiile, intreprinderile, corporatiile statului, autoritatile municipale locale si alte organe sau institutii care sunt specificate in lege.

Cand nu puteti depune o plangere impotriva oficialilor guvernului israelian?

Plangerea impotriva presedintelui, a parlamentului israelian sau a membrilor sai, a guvernului sau a ministrilor, a instantelor, a ofiterilor de politie sau a ofiterilor de inchisoare; si plangerile facute de soldati sau de functionarii publici ai organelor administrative nu vor fi investigate de catre ombudsmanul pentru ca nu se afla sub jurisdictia sa.

Daca o persoana depune din greseala o plangere impotriva unui organism care nu se afla sub jurisdictia jurisdictionala a inspectorului de stat, avocatul parlamentar va lua la cunostinta si, daca este posibil, va redirectiona reclamantul la organismul corespunzator.

La ce se poate face plangere?

Plangerea trebuie sa se refere la un act, omisiune sau intarziere comisa de autoritatea administrativa. Acest act trebuie sa fi suferit in mod direct prejudicii sau sa retina in mod direct o prestatie din partea reclamantului sau a obiectului reclamatiei daca este depusa in numele unei alte persoane.

De asemenea, plangerea trebuie sa se refere la un act care a fost efectuat ilegal, fara autorizatie, contrar procedurilor administrative, cu o inflexibilitate nejustificata sau cu o nedreptate flagranta.

Cine poate depune plangere?

Dreptul de a depune o plangere la ombudsman este aplicabil oricarei persoane. Aceasta include, dar nu se limiteaza la cetateni, straini, rezidenti, turisti si cei aflati in strainatate. Ombudsmanul nu accepta plangeri anonime.

Cu toate acestea, accepta plangeri depuse de un avocat civil Israel in numele unui client, atata timp cat aceasta persoana confirma ca a dat avocatului mandat sa il reprezinte in aceasta plangere impotriva birourilor guvernului israelian.

Cum se poate depune o plangere impotriva oficialilor guvernului israelian?

Nu exista nicio taxa pentru depunerea unei plangeri impotriva birourilor guvernamentale israeliene. O reclamatie poate fi scrisa in mod lizibil in orice limba a reclamantului, care va fi tradusa. Reclamantul trebuie sa furnizeze numele si adresa in plangere. Pentru a accelera procesul, reclamantul trebuie sa furnizeze si numerele de identificare si de contact.

Plangerea poate fi depusa intr-o cutie postala desemnata la orice birou de reclamatii publice, prin posta, fax, e-mail, prin depunerea formularului online sau prin plangeri verbale facute personal la un oficiu public de reclamatii.

O plangere nu poate fi trimisa prin telefon. Este important ca reclamantul sa includa in plangere detaliile si documentele referitoare la plangere, cum ar fi datele, numerele de caz, numele filialei / districtului organismului care este plans etc. Copiile corespondentei relevante pentru reclamatie trebuie atasate plangerii ca bine. Se recomanda ca reclamantul sa pastreze documentele originale pentru utilizare ulterioara.

Leave a Reply