Campaniile de remarketing si promovarea online

O data cu trecerea timpului, ne dorim ca site-ul nostru sa devina din ce in ce mai bun, astfel incat sa atraga toate privirile (sau, cel putin, atentia publicului-tinta). Asadar, ce putem face pentru a oferi un plus de energie si atentie afacerii noastre?

Daca si dumneavoastra doriti sa va imbunatatiti afacerea, cu siguranta ar trebui sa apelati la campaniile de remarketing, acestea avand atat un rol important in promovarea online a business-ului, dar si in actualizarea site-ului. Parca suna interesant, nu-i asa? Daca doriti sa aflati cativa pasi din spatele unei campanii de remarketing, atunci, ati descoperit locul potrivit! 

Incepeti cu Google Analytics

Dupa cum bine stiti, nicio campanie nu poate fi inceputa fara o analiza in detaliu, astfel incat sa stim concret cu ce lucram. In acest sens, Google Analytics este un prieten de nadejde, acesta oferind toate informatiile de care avem nevoie pentru a incepe o noua campanie de remarketing.

Astfel, cu ajutorul acest instrument, veti afla informatii cu privire la timpul petrecut pe site, paginile cele mai vizitate dar si paginile mai putin vizitate, plus multe alte informatii. De ce este necesar sa stiti toate aceste date? Tocmai pentru a sti cum si unde sa va adresati, pentru ca mesajele dumneavoastra sa dea un randament maxim.

Revizuiti anunturile

Probabil acum ceva timp ati publicat anumite anunturi, care, au dat randament sau nu. Ce ati spune daca am arunca o privire si asupra acestora? Astfel, o data ce le veti revizui, veti putea observa concret care sunt anunturile ce reusesc sa atraga atentia publicului, dar si anunturile unde este nevoie de putin mai multa munca.

Ca un mic pont, nu uitati ca, prin intermediul acestor anunturi, sa trimiteti publicul catre produsele sau serviciile pe care le comercializati dumneavoastra, si nu catre anumite produse sau servicii in general.

Nu uitati de locurile unde ati plasat anunturile

Un alt element care pot influenta in rau rezultatele unei campanii de remarketing sunt locurile in care va plasati anunturile. De cele mai multe ori, aceste locuri sunt platite, astfel ca, daca nu observati rezultate, acesta nu este un semn bun.

De asemenea, pentru a va putea adresa publicului-tinta, este foarte important sa stiti unde il puteti gasi, astfel incat in respectivul loc sa inserati cat mai multe anunturi. Cu toate acestea, chiar daca ati gasit locul sau locurile potrivite, nu exagerati cu anunturile, pentru a nu deveni agresiv.

La finalul articolului

Asa cum ati putut observa inca de la inceputul articolului, campaniile de remarketing nu inseamna neaparat o schimbare radicala asupra strategiei afacerii, ci putin mai multa atentie la anumite detalii, atentie care de multe ori este esentiala.

Iar pentru a va veni in ajutor cu noi idei si concepte menite sa va conduca spre succes, agentia de optimizare SEO ProjectMedia va pune la dispozitie servicii atat de marketing online, cat si de optimizare SEO. O echipa tanara si dinamica este permanent la dispozitia dumneavoastra, cu cele mai bune sfaturi, dar mai ales, cu o atentie desavarsita la detalii!